Selecteer een pagina

De start van een nieuwe webwinkel

door | jun 6, 2019 | Nieuws

Wil je graag producten kopen én het goede doel helpen? Dat kan nu. Creative Countries koopt bij lokale bedrijven in het buitenland Fairtrade producten in. Deze bedrijven worden door ons met zorg uitgekozen. Per land hebben we een aparte winkel en we beginnen met Nepal. Later dit jaar zal Kenia volgen.

In Nepal kopen we de producten in bij:

  • Local Women’s Handicrafts
  • Khagendra New Life Home.

Local Women’s Handicrafts Is opgericht door Nasreen Sheikh. Dit initiatief leid jaarlijks 10 tot 15 vrouwen op om uiteindelijk op zich zelf te kunnen werken en wonen. Momenteel zijn zij bezig met nog een tweede opleidcentrum in Terai.

Door producten bij hen in te kopen steunen we direct dit initiatief. Daarnaast gaat de winst die opgebracht wordt door de verkoop in Nederland via Stichting Creative Nepal terug naar Nepal om gebruikt te worden voor projecten van dit mooie initiatief.

Projecten die tot nu gedaan zijn, zijn onderandere diverse trips naar afgelegen gebieden om aldaar voorlichting te geven over vrouwelijke hygiene en uitdelen van sanitaire pakketten.

NKhagendra New Life Home is een huis voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Als activiteit (en om iets te doen te hebben) is hen aangeleerd hoe ze mooie armbandjes, dreamcatchers en sieraden kunnen maken. Deze armbandjes worden door de “voorman” Krishna verkocht aan bezoekers van het huis. Ook wij kopen deze ben hem in. De opbrengst gaat in een potje om projecten in het huis te subsidieren en de bewoners die meehelpen aan het maken van de armbandjes krijgen allen een bijdrage die ze kunnen gebruiken voor zichzelf.

De benodigde grondstoffen die ze nodig hebben worden door Douwe Soeting ingekocht bij een lokale winkel in het Thamel district.

Door deze producten bij hen in te kopen steunen we dus al direct dit initiatief. Ook hier geld dat de winst die opgebracht is door de verkoop van deze producten in Nederland dit via Stichting Creative Nepal terug naar Nepal gaat om gebruikt te worden voor projecten van dit huis.

Projecten die tot nu toe uitgevoerd zijn, zijn het sanitair project, activiteiten met en voor de bewoners en sponsoring van bewoners die zelf niet voldoende geld hebben.